Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Mbahet takimi i radhës i Komisionit për Çështje Normative
Mbahet takimi i radhës i Komisionit për Çështje Normative

Prishtinë, 19  maj 2022 -   Kryesuesi i Komisionit për Çështje Normative, Armend Zenelaj dhe Ushtruesi i Detyrës së Drejtorit të Përgjithshëm të Sekretariatit të KPK-së, Valdrin Krasniqi, pritën në takim pune përfaqësuesit e Zyrës së BE-së në Kosovë. Në takim janë diskutuar çështjet që kanë të bëjnë me fushën e draftimit të akteve nënligjore, me &...

Lexo më shumë
Mbahet takimi i Komisionit për Administrimin e Prokurorive
Mbahet takimi i Komisionit për Administrimin e Prokurorive

Prishtinë, 19 maj 2022 - Komisioni për Administrimin e Prokurorive, i udhëhequr nga kryesuesi i tij, Veton Shabani, ka mbajtur takimin e radhës. Fillimisht, Komisioni diskutoi për hartimin e analizës për nevojat e transferimit të prokurorëve në sistemin prokurorial. Gjithashtu, ky Komision diskutoi edhe për vizitën e Grupit punues për monitorimin e zbatimit të SMIL-it në Prokurorinë Themelore të Mitrovicës dhe në Prokurorinë Themelore të Prishtinës, me &...

Lexo më shumë
Mbahet takimi i 215-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës
Mbahet takimi i 215-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës

Prishtinë, 17 maj 2022 – Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), i udhëhequr nga Jetish Maloku, mbajti takimin e 215-të me radhë, në të cilin janë miratuar një sërë pikash të rendit të ditës. Ky takim i Këshillit  filloi me raportimin e kryeprokurorëve të prokurorive të Republikës së Kosovës, të cilët raportuan për aktivitetet e zhvilluara në periudhën janar-mars të vitit 2022. ...

Lexo më shumë
Kryesuesi i KPK-së, Maloku, pritet në takim nga Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Rohde
Kryesuesi i KPK-së, Maloku, pritet në takim nga Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Rohde

Prishtinë, 11 maj 2022 - Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Jetish Maloku, është pritur në takim nga Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Joern Rohde. Temë e diskutimit ishin angazhimet dhe tejkalimi i sfidave aktuale, bashkëpunimi në fushën e ndihmës juridike ndërkombëtare, realizimi i planeve të punës dhe forcimi i besimit të qytetarëve në sistemin prokurorial.  Me këtë rast, z. Maloku falënderoi z. ...

Lexo më shumë
Mbahet takimi i radhës i Komisionit për Çështje Normative
Mbahet takimi i radhës i Komisionit për Çështje Normative

Prishtinë, 5  maj 2022 -  Komisioni për Çështje Normative i KPK-së mbajti takimin e tij të radhës, të cilin e kryesoi Armend Zenelaj, me ç’rast shqyrtoi një sërë pikash të rendit të ditës. Fillimisht është shqyrtuar Udhëzuesi për transferimin dhe avancimin e prokurorëve të shtetit, i cili përmban udhëzime të detajuara për procedurën e transferimit dhe avancimit të prokurorë...

Lexo më shumë
Anëtarët e Komisionit për Administrimin e Prokurorive dhe Grupit punues për mbikëqyrjen e veprave të korrupsionit dhe krimeve ekonomike vizituan Prokurorinë Themelore të Mitrovicës
Anëtarët e Komisionit për Administrimin e Prokurorive dhe Grupit punues për mbikëqyrjen e veprave të korrupsionit dhe krimeve ekonomike vizituan Prokurorinë Themelore të Mitrovicës

Prishtinë, 28 prill 2022– Komisioni për Administrimin e Prokurorive dhe Grupi punues për mbikëqyrjen e veprave të korrupsionit dhe krimeve ekonomike kanë vizituar Prokurorinë Themelore në Mitrovicë, me ç’rast janë pritur nga Kryeprokurori i kësaj prokurorie, Ismet Ujkani. Qëllimi i vizitës së sotme ishte monitorimi i proceseve të punës në këtë prokurori dhe diskutimi i disa temave për ngritjen e efikasitetit në punë. Në kët&...

Lexo më shumë
Kryesuesi i KPK-së priti në takim përfaqësueset e Forumit të Grave Gjyqtare dhe Prokurore të Kosovës
Kryesuesi i KPK-së priti në takim përfaqësueset e Forumit të Grave Gjyqtare dhe Prokurore të Kosovës

Prishtinë, 28 prill 2022 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Jetish Maloku, ka pritur në takim Kryesuesen e Forumit të Gjyqtarëve dhe Prokurorëve të Kosovës,Vlora Pacolli Rexhepi dhe Zëvendëskryesuesen e këtij forumi, Sebahate Sinani. Qëllimi i takimit ishte diskutimi i thellimit të bashkëpunimit mes KPK-së dhe Forumit të Grave Gjyqtare dhe Prokurore të Kosovës, në mënyrë që të ...

Lexo më shumë
Aprovohet Raporti financiar për periudhën janar-mars 2022
Aprovohet Raporti financiar për periudhën janar-mars 2022

Prishtinë, 26 prill 2022 – Komisioni për Buxhet, Financa dhe Personel i Këshillit Prokurorial të Kosovës, i udhëhequr nga kryesuesja e këtij komisioni, Prokurorja Ariana Shajkovci, ka mbajtur takimin e radhës, në të cilin përveç anëtarëve të tij, ka marrë pjesë edhe Ushtruesi i Detyrës së Drejtorit të Përgjithshëm të SKPK-së dhe Udhëheqësja e Departamentit për Buxhet, Financa dhe Sh&...

Lexo më shumë