Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë ndaj dy personave të dyshuar për falsifikim të parasë
Aktakuzë ndaj dy personave të dyshuar për falsifikim të parasë

Gjakovë, 29 prill 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër dy të pandehurve, A.B., dhe K.N.,  për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale “Falsifikimi i parasë”. Prokuroria njofton se, i pandehuri A.B., me datë të pacaktuar e deri më 23 mars 2022, në Gjakovë, vë në qarkullim parat e falsifikuara duke e ditur se janë të falsifikuara ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj tre personave për posedim të paautorizuar të narkotikëve
Kërkesë për paraburgim ndaj tre personave për posedim të paautorizuar të narkotikëve

Gjakovë, 12 prill 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj tre të pandehurve,  S.B., S.Z., dhe Sh. B., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikeve, substancave psikotrope dhe analoge në bashkëkryerje”, si dhe, ndaj të pandehurit S.B., për shkak të dyshimit të bazuar ...

Lexo më shumë
E sulmon fizikisht bashkëshorten, kërkesë për paraburgim ndaj të pandehurit
E sulmon fizikisht bashkëshorten, kërkesë për paraburgim ndaj të pandehurit

Gjakovë, 30 mars 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit M.I., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Lëndim i lehtë trupor”,  nga neni 185 paragrafi 2 lidhur me nenin 1 nën paragrafi 1.4,  të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Prokuroria njofton se, më 28 mars 2022, në Komunën e Gjakov&...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj dy personave për veprën penale tentim vrasje
Kërkesë për paraburgim ndaj dy personave për veprën penale tentim vrasje

Gjakovë, 10 mars 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj dy të pandehurve D.K., dhe L.M.,  për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Vrasje në tentativë”, dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”. Prokuroria njofton se, më 09 mars 2022, në Gjakovë, i pandehuri D.K., me dashje ka ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj dy personave që sulmuan fizikisht dy zyrtar policor
Kërkesë për paraburgim ndaj dy personave që sulmuan fizikisht dy zyrtar policor

Gjakovë, 25 shkurt 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj dy të pandehurve, V.J., dhe G.J., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Sulm ndaj personit zyrtar në bashkëkryerje” si dhe “Kanosja”. Prokuroria njofton se, më 24 shkurt 2022, në Malishevë, të pandehurit V.J., dhe G.J., në bashkëveprim me njëri tjetrin i ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim për veprën penale Rrezikim i trafikut publik, ku si pasojë ka ndërruar jetë një person
Kërkesë për paraburgim për veprën penale Rrezikim i trafikut publik, ku si pasojë ka ndërruar jetë një person

Gjakovë, 21 shkurt 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit E.U.,  për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Rrezikim i trafikut publik”, nga neni 370 paragrafi 9 lidhur me paragrafin 6 dhe lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së. Prokuroria njofton se, më 19 shkurt 2022, për gjatë rrugës Kijevë,  Komuna e  Malishevës, drejtimi autostradë Prishtin&...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi i cili sulmoi fizikisht babain e tij
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi i cili sulmoi fizikisht babain e tij

Gjakovë, 16 shkurt 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit F.K.,  për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Lëndim i lehtë trupor” nga neni 185 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 nënparagrafin.1.4 të KPRK-së.   Prokuroria njofton se, më 14.02.2022, në komunën e Malishevës, saktësisht ne shtëpinë e tyre ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi të dyshuar për veprat penale dhunimi dhe sulm seksual
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi të dyshuar për veprat penale dhunimi dhe sulm seksual

Gjakovë, 08 shkurt 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit F.K.,  për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale  “Dhunimi në vazhdimësi”, dhe “Sulm seksual”.   Prokuroria njofton se, në muajin korrik 2021, në dy raste të ndara, i pandehuri F.K., e detyron të kryejë akt seksual pa pëlqimin e saj, vajzë...

Lexo më shumë