Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Njoftim për media nga Prokuroria Speciale
Njoftim për media nga Prokuroria Speciale

Prishtinë, 12 prill 2022 - Prokuroria Speciale e Republikës se Kosovës, njofton opinionin publik se më datë 01.04.2022, ka pranuar raportin nga Instituti i Mjekësisë Ligjore në Lozanë të Zvicrës, lidhur me rastin e Astrit Deharit. Prokuroria Speciale njofton se raporti i ekspertizës është pranuar në gjuhë frënge dhe më pas është dërguar për përkthim në gjuhë shqipe. Ndërkaq, më datë 08.04.2022, rreth orës 15:30, ...

Lexo më shumë
Operacioni “Pika 2” vë në pranga 26 zyrtarë policorë të dyshuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe marrje të ryshfetit
Operacioni “Pika 2” vë në pranga 26 zyrtarë policorë të dyshuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe marrje të ryshfetit

Prishtinë, 8 prill 2022 - Me urdhër të Prokurorisë Speciale Inspektorati Policor i Kosovës është duke realizuar sot  operacionin e koduar me emrin “Pika 2” që ka filluar qysh në orët e hershme të mëngjesit në Prizren respektivisht në pikë kalimin kufitar në Vërmicë. Operacionit të sotshëm i ka paraprirë një hetim rreth një vjeçar me dyshimin për përfshirje në aktivitete të kund&...

Lexo më shumë
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale dhe Inspektorati Policor i Kosovës
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale dhe Inspektorati Policor i Kosovës

Prishtinë, 08 prill 2022 – Me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Inspektorati Policor i Kosovës respektivisht punonjësit nga të gjitha Departamentet operative të saj kanë filluar sot në orët e hershme të mëngjesit një operacion të gjerë në kuadër të autorizimeve dhe fushëveprimit ligjor të IPK-së.  Operacionit të sotshëm (i koduar me emrin “Pika 2”) i ka paraprir&...

Lexo më shumë
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  dhe Inspektorati Policor i Kosovës
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  dhe Inspektorati Policor i Kosovës

Prishtinë, 14 mars 2022 – Me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Inspektorati Policor i Kosovës është duke vazhduar operacionin që kanë filluar sot në orët e hershme të mëngjesit në Gjakovë dhe Prizren. Operacionit të sotshëm i ka paraprirë një hetim rreth një vjeçar me dyshimin për përfshirje në aktivitete të kundërligjshme të një numri ...

Lexo më shumë
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  dhe Inspektorati Policor i Kosovës
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  dhe Inspektorati Policor i Kosovës

Prishtinë, 14 mars 2022 – Me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Inspektorati Policor i Kosovës respektivisht punonjësit nga të gjitha Departamentet operative të saj kanë filluar sot në orët e hershme të mëngjesit një operacion të gjerë në kuadër të autorizimeve dhe fushëveprimit ligjor të IPK-së. Operacionit të sotshëm i ka paraprirë një hetim rreth një vje&...

Lexo më shumë
SQARIM PËR MEDIA NGA PROKURORIA SPECIALE
SQARIM PËR MEDIA NGA PROKURORIA SPECIALE

Prishtinë, 19 shkurt 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton opinionin publik se lajmi i mbrëmshëm i publikuar në edicionin e lajmeve qendrore të KTV-së, me titull “I dyshuari për 53 milionët, përditë në Ministri e “i paqasshëm për Prokurorinë”, është i pasaktë, për faktin se kundër të pandehurit B.T,  Prokuroria ka ngritur aktakuzë më datë 18 shkurt 2022, p&...

Lexo më shumë
Fjalimi i Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve
Fjalimi i Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve

E nderuara Kryetare e Gjykatës Kushtetuese; znj. Gresa Caka – Nimani; I nderuar Kryetar i Gjykatës Supreme, z. Enver Peci; E nderuara Ministre e Drejtësisë, znj. Albulena Haxhiu;  I nderuar kryesues i Këshillit Gjyqësor, z. Albert Zogaj dhe Kryesues i Këshillit Prokurorial, z. Jetish Maloku;  Shkëlqesia Juaj, Ambasador i SHBA-së, z. Jeff Hovenier; Shkëlqesia Juaj, Ambasador i BE-së në Kosovë, z .Tomas Szunyog; Shkëlqesia Juaj, Ambasadore e Francës në Kosovë, znj; ...

Lexo më shumë
Njoftim për mbajtjen e Konferencës Vjetore të Prokurorëve
Njoftim për mbajtjen e Konferencës Vjetore të Prokurorëve

Prishtinë, 10 shkurt 2022 – Nën patronatin e Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, nesër, më 11 shkurt 2022, në ora 10:00, në Hotel “Swiss Diamond”, do të mbahet Konferenca Vjetore e Prokurorëve. Konferenca do të organizohet në mënyrë fizike dhe virtuale. Numri i pjesëmarrësve në Konferencë, të cilët do të jenë të pranishëm fizikisht është i kufizuar për shkak të situatës me pandemin&...

Lexo më shumë