Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Prokuroria Themelore në Ferizaj vazhdon edhe sot aksionin në zonën e Brezovicës
Prokuroria Themelore në Ferizaj vazhdon edhe sot aksionin në zonën e Brezovicës

Ferizaj, 09 Gusht 2022 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, njofton opinionin publik se në koordinim dhe bashkëpunim  me Drejtorinë e Krimeve të Rënda (DKR) në Prishtinë, Inspektoratin e Minsitrisë së Mjedisit, Departamentin e Mbrojtjes së Mjedisit, Inspektoratin e komunës, Drejtorinë e Parkut Kombëtar “Sharri” dhe Agjensinë Kadastrale të Kosovës, edhe sot, janë duke realizuar një inspektim në zonën e Brezovicës, i cili është vazhdimësi i ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër dy personave për lëshim të çeqeve pa mbulesë ose të rremë dhe keqpërdorim të kartelave të bankës apo të kreditit
Aktakuzë kundër dy personave për lëshim të çeqeve pa mbulesë ose të rremë dhe keqpërdorim të kartelave të bankës apo të kreditit

Prishtinë, 9 gusht 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit, pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurve A.S. dhe E.B., në drejtim të veprës penale “Lëshimi i çeqeve pa mbulesë ose të rremë dhe keqpërdorimi i kartelave të bankës apo të kreditit”, nga neni 301 lidhur me neni 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovë...

Lexo më shumë
Vazhdon aksioni i Prokurorisë Themelore në Ferizaj në zonën e Brezovicës
Vazhdon aksioni i Prokurorisë Themelore në Ferizaj në zonën e Brezovicës

Ferizaj, 08 Gusht 2022 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, njofton opinionin publik se në koordinim dhe bashkëpunim  me Drejtorinë e Krimeve të Rënda (DKR) në Prishtinë, Inspektoratin e Minsitrisë së Mjedisit, Departamentin e Mbrojtjes së Mjedisit, Inspektoratin e komunës, Drejtorinë e Parkut Kombëtar “Sharri” dhe Agjensinë Kadastrale të Kosovës, edhe sot, janë duke realizuar një inspektim në zonën e Brezovicës, i cili është vazhdimësi i ...

Lexo më shumë
Ngrihet aktakuzë ndaj një tre personave për pjesëmarrja ose organizim të grupit kriminal të organizuar
Ngrihet aktakuzë ndaj një tre personave për pjesëmarrja ose organizim të grupit kriminal të organizuar

Prishtinë, 8 gusht 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve B.B., B.S dhe Xh.K., shtetas të Republikës së Kosovës, për shkak të veprës penale “Pjesëmarrja ose organizimi i grupit kriminal të organizuar nga neni 277 par 1, të KPRK-së, lidhur me veprën penale të kryer në vazhdimësi “Kontrabandim me migrantë”, nga neni 164, paragrafi 1 dhe 2  lidhur me ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim për bashkëpronarët e “Prishtina Jet”
Kërkohet paraburgim për bashkëpronarët e “Prishtina Jet”

Prishtinë, 5 gusht 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se, prokurori i çështjes ka kërkuar caktimin e paraburgimit në gjykatën kompetente për të pandehurit M.K., dhe A.B., në drejtim të veprave penale “Mashtrimi” dhe “Shmangia nga tatimi”, të parapara sipas KPRK-së. Sipas kërkesës, të pandehurit e lartcekur në vazhdimësi dhe në bashkëkryerje me qëllim që vetit t’i sjellin p&...

Lexo më shumë
K O M U N I K A T  Ë   P Ë R   M E D I A
K O M U N I K A T Ë P Ë R M E D I A

Me datë 04.08.2022, Prokuroria Themelore ne Gjilan, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës -DHTN ne Gjilan, pas informacioneve se një person I dyshuar po merret me shitblerjen e narkotikeve,  me urdhër të gjykatës kanë bastisur shtëpinë e tij, ku kanë gjetur dhe sekuestruar këto dëshmi si në vijim: 1) Një qese e vogël plastike me substancë të dyshuar narkotike të llojit Marihuanë me peshë prej 1.4 gramëve. 2) Një ...

Lexo më shumë
Ndalohen dy persona të dyshuar se mashtruan bashkatdhetarët me bileta fiktive për udhëtim me aeroplan nga shtetet e perëndimit në Kosovë
Ndalohen dy persona të dyshuar se mashtruan bashkatdhetarët me bileta fiktive për udhëtim me aeroplan nga shtetet e perëndimit në Kosovë

Prishtinë, 4 gusht 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas zhvillimit të masave të fshehta dhe teknike të hetimit dhe vëzhgimit, në koordinim me Policinë dhe ATK-në, si dhe pas aprovimit të gjyqtarit të procedurës paraprake, nën udhëheqjen e Prokurorit të Shtetit, sot është realizuar një aksion në Prishtinë dhe Podujevë, me ç’ rast janë arrestuar dhe dërguar në mbajtje të dyshuarit M.K. dhe ...

Lexo më shumë
Aksion i Prokurorisë Themelore në Ferizaj në zonën e Brezovicës
Aksion i Prokurorisë Themelore në Ferizaj në zonën e Brezovicës

Ferizaj, 04 Gusht 2022 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, njofton opinionin publik se në koordinim dhe bashkëpunim  me Drejtorinë e  Krimeve të Rënda (DKR) në Prishtinë, Inspektoratin e Minsitrisë së Mjedisit, Departamentin e Mbrojtjes së Mjedisit, Inspektoratin e komunës, Drejtorinë e Parkut Kombëtar “Sharri” dhe Agjensinë Kadastrale të Kosovës, sot, janë duke realizuar një inspektim të jashtëzakonshëm  në zonën e Brezovicës, i ...

Lexo më shumë