Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Shqyrtohen komentet për draftin e Rregullores për veprimtarinë, organizimin e brendshëm dhe sistematizimin e administratës në KPK
Shqyrtohen komentet për draftin e Rregullores për veprimtarinë, organizimin e brendshëm dhe sistematizimin e administratës në KPK

Prishtinë, 4 gusht 2022 – Komisioni për Çështje Normative i KPK-së, i kryesuar nga prokurori Armend Zenelaj, mbajti takimin e radhës, në të cilin morën pjesë anëtarët e këtij komisioni, anëtarët e KPK-së, Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, përfaqësues ambasadash dhe përfaqësuesit e projektit EUKOJUST. Qëllimi i takimit ishte shqyrtimi i komenteve për draftin e Rregullores p&...

Lexo më shumë
Qëndrim i Këshillit Prokurorial të Kosovës pas Opinionit të Komisionit të Venecias për Konceptdokumentin e Ministrisë së Drejtësisë për “Vetting”
Qëndrim i Këshillit Prokurorial të Kosovës pas Opinionit të Komisionit të Venecias për Konceptdokumentin e Ministrisë së Drejtësisë për “Vetting”

Prishtinë, 30 korrik 2022 - Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), ka analizuar dhe konsultuar me kujdes Opinionin e Venecias për Konceptdokumentin e Ministrisë së Drejtësisë për “Vetting” në sistemin gjyqësor dhe prokurorial. KPK konsideron se vlerësimet dhe propozimet e Komisionit të Venecias janë vërtet të rëndësishme dhe ofrojnë një platformë orientuese për fuqizimin e mëtutjeshëm të sistemit prokurorial në Republikë...

Lexo më shumë
Mbahet Takimi i 218-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës
Mbahet Takimi i 218-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës

Prishtinë, 29 korrik 2022 – Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), i udhëhequr nga Jetish Maloku, në Takimin e tij të 218-të, përzgjodhi dhjetë prokurorë për të  shërbyer në panelet hetimore me mandat trevjeçar dhe aprovoi kërkesën e Ushtruesit të Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit për miratimin e shpalljes së konkursit për avancimin e një prokurori në Departamentin për të Mitur ...

Lexo më shumë
Mbahet takimi i radhës i Komitetit Drejtues për Strategjinë e Sundimit të Ligjit
Mbahet takimi i radhës i Komitetit Drejtues për Strategjinë e Sundimit të Ligjit

Prishtinë, 27 korrik 2022 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Jetish Maloku, mori pjesë në takimin e radhës së Komitetit Drejtues për Strategjinë e Sundimit të Ligjit, në të cilin morën pjesë edhe Kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Ministrja e Drejtësisë dhe Ministri i Punëve të Brendshme. Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi i draftit të Raportit gjashtëmujor pë...

Lexo më shumë
Mbahet takimi i Komisionit Mbikëqyrës për Monitorimin e Rasteve të Korrupsionit dhe Krimeve Ekonomike
Mbahet takimi i Komisionit Mbikëqyrës për Monitorimin e Rasteve të Korrupsionit dhe Krimeve Ekonomike

Prishtinë, 27 korrik 2022 - Komisioni Mbikëqyrës për Monitorimin e Rasteve të Korrupsionit dhe Krimeve Ekonomike, i udhëhequr nga kryesuesi Veton Shabani, ka mbajtur takimin e radhës, ku morën pjesë edhe dy anëtarët e tjerë, me ç’rast diskutuan për aktivitetet përgjatë periudhës janar-qershor 2022, nga të cilat do të përmblidhen edhe rekomandimet përkatëse.  Gjithashtu, në këtë takim, anëtarë...

Lexo më shumë
Nënshkruhet Memorandum i bashkëpunimit mes KPK-së dhe Akademisë së Drejtësisë
Nënshkruhet Memorandum i bashkëpunimit mes KPK-së dhe Akademisë së Drejtësisë

Prishtinë, 25 korrik 2022 - Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Jetish Maloku dhe Drejtori Ekzekutiv i Akademisë së Drejtësisë (AD), Enver Fejzullahu, nënshkruan një memorandum të bashkëpunimit në kuadër të aktiviteteve për zbatimin e Strategjisë për Sundim të Ligjit 2021-2026. Me anë të këtij Memorandumi, mundësohet vendosja e bashkëpunimit ndërmjet Këshillit Prokurorial të Kosovës dhe Akademisë s&...

Lexo më shumë
Reagim i Këshillit Prokurorial për kërcënimet ndaj prokurorit Lulzim Sulejmani
Reagim i Këshillit Prokurorial për kërcënimet ndaj prokurorit Lulzim Sulejmani

Prishtinë, 20 korrik 2022 - Këshilli Prokurorial i Kosovës dënon fuqishëm kërcënimin ndaj Prokurorit në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit, Lulzim Sulejmani. Këto kërcënime serioze ndaj Prokurorit Sulejmani vijnë si rrjedhojë e angazhimeve të prokurorit në kuadër të aktiviteteve të tij në proceset disiplinore, të realizuara kohë më parë, ndaj ish-pokurorit special, Ali Rexha. Këshilli Prokurorial qëndron fuqishëm n&...

Lexo më shumë
Mbahet takimi i Komisionit për Administrimin e Prokurorive
Mbahet takimi i Komisionit për Administrimin e Prokurorive

Prishtinë, 20 korrik 2022 - Komisioni për Administrimin e Prokurorive, i udhëhequr nga kryesuesi i tij, Veton Shabani, ka mbajtur takimin e radhës, me ç’rast ka shqyrtuar pikat e parapara të rendit të ditës. Me këtë rast, anëtarët e këtij Komisioni, diskutuan fillimisht për Raportin krahasues të numrit të lëndëve nga raportet fizike dhe SMIL-i për tremujorin e parë të vitit 2022 dhe në fokus ishte verifikimi ...

Lexo më shumë