Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Njoftim për media nga Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit
Njoftim për media nga Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit

Prishtinë, 26 nëntor 2021 – Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, njofton se Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale dhe Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore të Pejës, së bashku me Zëvendëskryeprokurorin e kësaj prokurorie dhe Prokuroren kujdestare të Departamentit të Krimeve të Rënda, kanë dalë në vendin e ngjarjes dhe në koordinim me Policinë e Kosovës janë duke i ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme për zbardhjen e autorit t&...

Lexo më shumë
Identifikohet edhe një laborator për përpunimin e substancave narkotike dhe sekuestrohen 179 bimë të llojit kanabis
Identifikohet edhe një laborator për përpunimin e substancave narkotike dhe sekuestrohen 179 bimë të llojit kanabis

Prishtinë, 25 nëntor 2021– Prokuroria Themelore në Prishtinë-Departamenti i Krimeve të Rënda, ju njofton se ka udhëhequr sot një aksion në koordinim të plotë me Policinë e Kosovës, pas ndërmarrjes së veprimeve hetimore, ashtu që me aprovim tëgjykatës kompetente, nga bastisja e kryer në fshatin Prugoc tëkomunës së Prishtinës, n&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për mos deklarim të pasurisë
Aktakuzë për mos deklarim të pasurisë

Prizren, 25 nëntor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër S.I., - zyrtare e lartë, për shkak të dyshimit të bazuar mirë se ka kryer veprën penale “Mos raportimi ose raportimi i rremë i pasurisë, i të ardhurave, i dhuratave, i dobisë tjetër materiale ose i detyrimeve financiare” nga neni 430 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).   Sipas aktakuz&...

Lexo më shumë
Ndalohet një person i dyshuar për kultivimin e bimës së hashashit, shkurres së kokainës ose bimëve të kanabisit
Ndalohet një person i dyshuar për kultivimin e bimës së hashashit, shkurres së kokainës ose bimëve të kanabisit

Prishtinë, 24 nëntor 2021– Prokuroria Themelore në Prishtinë-Departamenti i Krimeve të Rënda, me aktvendim të prokurorit të shtetit ka ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh personin me inicialet L.S., për shkak të dyshimit se i njëjti ka kryer veprën penale “Kultivimi i bimës së hashashit, shkurres së kokainës ose bimëve të kanabisit”, nga neni 272 Kodit Penal të Republikës së Kosovës.   ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për vrasje të rëndë
Aktakuzë për vrasje të rëndë

Gjakovë, 24 nëntor  2021 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit G.K., për shkak të veprave penale “Vrasje e rëndë”, dhe, “Mbajtja në pronësi, kontrollë ose posedim të paautorizuar të armëve”.   Sipas aktakuzës, më 11 shkurt 2020,  në fshatin Bërnjak, Komuna e Rahovecit, pikërisht në shtëpinë e ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për marrje të ryshfetit
Aktakuzë për marrje të ryshfetit

Prizren, 24 nëntor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër P.X., - person zyrtar, për shkak të dyshimit të bazuar mirë se ka kryer veprën penale “Marrja e ryshfetit” nga neni 421, paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Sipas aktakuzës, i pandehuri P.X., me datë 16.09.2021 rreth orës 22:10, në pikë kalimin kufitar në Vërmicë, n&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist

Prishtinë, 24 nëntor 2021 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër një (1) personi me inicialet S.Q. Prokuroria Speciale njofton se i pandehuri S.Q., me paramendim, me dashje dhe me përgatitje paraprake me qëllim që t’i bashkëngjitet organizatës terroriste ‘’ISIS’’ në Siri, ka lëshuar territorin e Republikës së Kosovë...

Lexo më shumë
Aktakuzë për keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare
Aktakuzë për keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare

Gjilan, 24 Nëntor 2021 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzën kundër të pandehurit H.R., për shkak të veprës penale ‘’Keqtrajtimi gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike’’, nga neni 195 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.   Sipas aktakuzës, i pandehuri H.R, më 01 Nëntor 2021, në një shkollë fillore në komunën e Vitis&...

Lexo më shumë