Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

NJOFTIM NGA PROKURORIA SPECIALE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
NJOFTIM NGA PROKURORIA SPECIALE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS

Prishtinë, 19 maj 2022 - Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton opinionin publik në lidhje me artikullin e botuar në “Koha.net” me titullin “I mbijetuari i masakrës së Dubravës kërkon që Prokuroria të zgjohet nga gjumi”. Prokuroria Speciale njofton opinion publik se hetimet në lidhje me rastin e Dubravës janë duke vazhduar. Për hir të korrektësisë, ju njoftojmë se fillimisht, ky rast ka qenë i ...

Lexo më shumë
U.D. Kryeprokurori i Shtetit dhe Drejtori i ATK-së diskutojnë për thellimin e bashkëpunimit
U.D. Kryeprokurori i Shtetit dhe Drejtori i ATK-së diskutojnë për thellimin e bashkëpunimit

Prishtinë, 18 maj 2022 - Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, ka pritur në takim pune Drejtorin e Administratës Tatimore të Kosovës (ATK), Ilir Murtezaj. Gjatë këtij takimi, U.D Kryeprokurori i Shtetit dhe Drejtori i ATK-së kanë folur për bashkëpunimin ndërinstitucional në mes Prokurorit të Shtetit dhe Administratës Tatimore të Kosovës në parandalimin dhe luftimin e veprave penale lidhur me çështjet financiare dhe ekonomike në ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj personit i cili keqpërdori të dhënat e kartelave bankare të klientëve
Kërkohet paraburgim ndaj personit i cili keqpërdori të dhënat e kartelave bankare të klientëve

Prishtinë, 18 maj 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Departamenti i Përgjithshëm, më 17 maj 2022, ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në gjykatën kompetente, ndaj të pandehurit A.S., në drejtim të veprës penale “Lëshimi i çeqeve pa mbulesë ose të rremë dhe keqpërdorimi i kartelave të bankës apo të kreditit”, nga neni 301 të KPRK-së. ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person për lëshim të çeqeve pa mbulesë ose të rremë dhe keqpërdorim të kartelave të bankës apo të kreditit
Ndalohet një person për lëshim të çeqeve pa mbulesë ose të rremë dhe keqpërdorim të kartelave të bankës apo të kreditit

Prishtinë, 17 maj 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas pranimit të informacionit nga Sektori për Hetimin e Krimeve Kibernetike të Policisë së Kosovës, me dyshimin se është kryer vepra penale “Lëshimi i çeqeve pa mbulesë ose të rremë dhe keqpërdorimi i kartelave të bankës apo të kreditit”, prokurori kujdestar nga Departamenti i Përgjithshëm, ka iniciuar rastin në drejtim të veprës penale t&...

Lexo më shumë
U.D. Kryeprokurori i Shtetit mbajti takimin e kolegjiumit me prokurorët e Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit dhe kryeprokurorët e prokurorive të Republikës së Kosovës
U.D. Kryeprokurori i Shtetit mbajti takimin e kolegjiumit me prokurorët e Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit dhe kryeprokurorët e prokurorive të Republikës së Kosovës

Prishtinë, 16 maj 2022 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, ka mbajtur takimin e kolegjiumit me të gjithë kryeprokurorët e prokurorive themelore, Kryeprokurorin e Prokurorisë Speciale si dhe Kryeprokurorin e Prokurorisë së Apelit, ku të pranishëm ishin edhe prokurorët e Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, të cilët monitorojnë  prokuroritë përkatëse. Në fillim të takimit, U.D. Kryeprokurori Kelmendi u interesuar për gjendjen n&...

Lexo më shumë
U.D. Kryeprokurori i Shtetit priti në takim Ministren e Drejtësisë
U.D. Kryeprokurori i Shtetit priti në takim Ministren e Drejtësisë

Prishtinë, 13 maj 2022 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, ka pritur në takim pune Ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu.   U.D Kryeprokurori Kelmendi dhe Ministrja Haxhiu, biseduan për çështje të ndryshme që kanë të bëjnë me fushën e drejtësisë penale, procesin e reformës në drejtësi si dhe identifikimin dhe tejkalimin e sfidave në sistemin e drejtësisë. Po ashtu, ata shkëmbyen ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi për veprën penale Dhunimi
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi për veprën penale Dhunimi

Gjakovë, 13 maj 2022 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit Sh. Ll për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Dhunimi”, nga neni 227 paragrafi 7 lidhur me paragrafin 4 nën paragrafin 4.2 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së.   Prokuroria njofton se, në mes të datave 03-05 maj 2022 në Junik në shtëpinë e tij, i pandehuri Sh. ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër katër personave për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar
Aktakuzë kundër katër personave për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Prishtinë, 12 maj 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër katër (4) të pandehurve me iniciale F.M., Dh.H., G.D dhe E.T. Prokurori Speciale njofton se tre të pandehurit me inicialet F.M., Dh.H dhe G.D, në cilësi të personave zyrtarë dyshohet se kanë kryer veprën penale ‘’Keqpërdorimi i pozitës ...

Lexo më shumë