Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar
Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Prizren, 23 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundërtë pandehurve S.Sh., dhe N.B., në cilësi të personave zyrtar, për shkak të dyshimit të bazuar mirë se kanë kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 414 paragrafi 1 lidhur me nenin 31 të&...

Lexo më shumë
Ndalohen katër persona për fajde në aksionin e Prokurorisë së Prizrenit
Ndalohen katër persona për fajde në aksionin e Prokurorisë së Prizrenit

Prizren, 22 dhjetor 2021- Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, pas një pune hetimore gjashtë (6) mujore, me urdhër të saj dhe në koordinim të plotë me Policinë e Kosovës –Sektorin e Hetimeve Rajonale në Prizren, të mbështetur edhe nga njësitë dhe stacionet tjera policore në Prizren dhe Prishtinë, ka ndaluar 4 (katër) persona nën dyshimin për kryerje të veprës penale “Fajdeja&...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj dy personave për “Keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe “Falsifikim të dokumenteve”
Aktakuzë ndaj dy personave për “Keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe “Falsifikim të dokumenteve”

Ferizaj, 22 Dhjetor 2021- Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë ndaj dy të pandehurve  A.H., dhe I.I., nga fshati Nerodime, komuna Ferizaj, për shkak të dyshimit të bazuar mirë se kanë kryer veprat penale “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar” “Falsifikim i dokumenteve” dhe “Legalizim i përmbajtjes së rreme”. Sipas aktakuzës së Prokurorisë, i pandehuri A.I., në cil&...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj dhjetë personave lidhur me rastin “Brezovica”
Kërkohet paraburgim ndaj dhjetë personave lidhur me rastin “Brezovica”

Ferizaj, 22 Dhjetor 2021– Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata Themelore në Ferizaj ndaj të pandehurve B.N.,D.R., D.M.,H.B.,S.M.,R.B., R.H.,B.I., S.S., dhe J.K, të cilët me vendim të Prokurorit të Shtetit gjenden nën masën e ndalimit 48 orësh.   Sipas kërkesës së Prokurorisë, ekziston ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për dhënie të ryshfetit
Aktakuzë për dhënie të ryshfetit

Prizren, 22 dhjetor 2021- Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundërtë pandehurit R.C., (shtetas i Republikës së Shqipërsië) i cili gjendet në paraburgim nga data 12.12.2021, për shkak të dyshimit të bazuar mirë se ka kryer veprën penale “Dhënia e ryshfetit” nga neni 422 paragrafi 1 i Kodit Penal të Republikës s&...

Lexo më shumë
REAGIM NGA PROKURORI I SHTETIT
REAGIM NGA PROKURORI I SHTETIT

Prishtinë, 21 dhjetor 2021 – Prokurori i Shtetit reagon ndaj deklaratës së Ministrit të Punëve të Brendshme, i cili ashtu si edhe aksioneve të tjera të prokurorisë edhe rastin e ditës së sotme të zhvilluar me urdhër të Prokurorisë Themelore në Ferizaj në komunën e Shtërpcës dhe më gjerë, mundohet që t’iu jap karakter politik. Hetimi dhe ndjekja e rasteve penale nuk është punë e Ministrisë ...

Lexo më shumë
Ndalohen 10 persona lidhur me aksionin në komunën e Shtërpcës
Ndalohen 10 persona lidhur me aksionin në komunën e Shtërpcës

Ferizaj, 21 dhjetor 2021– Prokuroria Themelore në Ferizaj, ju njofton se me urdhër të saj dhe në koordinim të plotë me Policinë e Kosovës -Drejtorinë e Krimeve të Rënda në Prishtinë janë duke e zhvilluar një aksion në komunën e Shtërpcës. Lidhur me këtë aksion deri më tani me urdhër të Prokurorit të Shtetit, janë arrestuar dhjetë (10) persona të dyshuar, në mesin e tyre ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi për veprën penale sulm seksual
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi për veprën penale sulm seksual

Gjakovë, 21 dhjetor 2021 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit A.K, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Sulm seksual”.   Sipas kërkesës, rasti ka ndodhur më 16 dhjetor 2021, në gjimnazin &...

Lexo më shumë